Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός δώρου και ενός παρόντος;

Jul 03, 2019

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ δώρου και δώρου;


Είναι και πάλι εκείνη την ώρα όταν είμαστε απασχολημένοι με την αγορά, το περιτύλιγμα και το δίνοντάς τους. Μερικές φορές τα ονομάζουμε δώρα, μερικές φορές παρουσιάζονται. Υπάρχει κάποια διαφορά;

Οι λέξεις προέρχονται από διαφορετικές γλωσσικές οικογένειες. Το δώρο προέρχεται από την παλιά γερμανική ρίζα για να "δώσει". Αναφερόταν σε μια πράξη της δοξασίας και, στη συνέχεια, στο πράγμα που δόθηκε. Στα παλιά αγγλικά, σήμαινε την προίκα που δόθηκε στους γονείς της νύφης. Το παρόν προέρχεται από τους Γάλλους για "να το παρουσιάσω". Ένα δώρο είναι κάτι που παρουσιάζεται ή παραχωρείται. Και οι δύο ήταν στη χρήση για την ιδέα του κάτι που υπέστη μεταβίβαση κατοχής χωρίς προσδοκία πληρωμής από τον 13ο αιώνα και μετά.

Οι λέξεις δώρο και παρόν είναι καλά συνδυασμένα συνώνυμα που σημαίνουν ουσιαστικά το ίδιο πράγμα, αλλά ακόμη και καλά συνδυασμένα συνώνυμα έχουν τις δικές τους συνειρμούς και ξεχωριστά πρότυπα χρήσης. Το δώρο ισχύει για ευρύτερο φάσμα καταστάσεων. Τα δώρα μπορεί να είναι ταλέντα. Μπορείτε να έχετε το δώρο του gab ή ένα μουσικό δώρο. Τα δώρα μπορεί να είναι άυλα. Υπάρχει το δώρο της κατανόησης ή το δώρο μιας ήσυχης ημέρας. Γενικά δεν χρησιμοποιούμε επί του παρόντος για τέτοια πράγματα. Τα δώρα είναι πιο συγκεκριμένα. Λίγο περισσότερο, καλά, παρόντα. Εάν ολόκληρη η οικογένειά σας έδινε δωρεές στο ταμείο του κολλεγίου σας για τα γενέθλιά σας, θα λέγατε ότι έχω πολλά δώρα; Δεν ακούγεται ακριβώς λάθος, αλλά δεδομένου ότι ποτέ δεν κρατάτε αυτές τις δωρεές στο χέρι σας, τα δώρα φαίνεται να ταιριάζουν καλύτερα.

Το δώρο μπορεί επίσης να είναι ένα ουσιαστικό επίθετο, ενεργώντας ως επίθετο για την τροποποίηση ενός άλλου ουσιαστικού. Τι λέτε το είδος του καταστήματος όπου μπορείτε να αγοράσετε δώρα για τους ανθρώπους; Κατάστημα δώρων. Τι καλείτε στο καλάθι δώρων που μπορείτε να στείλετε σε όλους τους υπαλλήλους σας; Ένα καλάθι δώρων. Το παρόν δεν λειτουργεί καλά σε αυτό το ρόλο περιγραφής άλλων ουσιαστικών. Διαθέτουμε κουτιά δώρων, κάρτες δώρων και περιτύλιγμα δώρων, δεν υπάρχουν κουτιά, παρουσιάστε κάρτες και πακετάρετε.

Το δώρο φαίνεται να είναι πιο συχνό από το παρόν, αν και είναι δύσκολο να πάρεις ακριβείς μετρήσεις, γιατί αν συγκρίνεις εμφανίσεις του επίσημου περιεχομένου με το δώρο ουσιαστικού, συμπεριλαμβάνεις αυτό το άλλο ουσιαστικό παρόν, που σημαίνει εδώ και τώρα. Ωστόσο, ο πληθυντικός ουσιαστικός παρουσιάζει τη σύλληψη μόνο της λέξης που θέλουμε. Τα δώρα ξεπερνούν τα δώρα στο Corpus of Contemporary American English κατά τέσσερα προς ένα.

Ακόμα, σύμφωνα με την προσωπική μου αίσθηση των λέξεων, το παρόν - αν και δεν μπορεί να είναι τόσο κοινό - είναι πιο απλός ήχος παρά δώρο. Περιμένω ένα παιδί να ζητήσει από τον Σάντα πολλά και πολλά δώρα, όχι πολλά, πολλά δώρα. Αλλά αν είναι δώρα ή δώρα που προτιμάτε, σας εύχομαι πολλά και πολλά φέτος, τόσο για τα υλικά όσο και για τα άυλα.