Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο

Kraft χαρτί και γιατί είναι μια δημοφιλής επιλογή

Jul 25, 2019

Από πού προέρχεται η λέξη «Kraft»;

Το χαρτί Kraft είναι ένα υλικό συσκευασίας που παίρνει το όνομά του από τη διαδικασία πολτοποίησης Kraft, που πρωτοστάτησε από τον Carl F. Dahl της Γερμανίας στη δεκαετία του 1880.

Κανονικά, στην παραγωγή χαρτιού, το ξύλο «πολτοποιείται» (αλεσμένο σε πολτό), αλλά η Dahl διαπίστωσε ότι η επεξεργασία του χαρτοπολτού με ορισμένα χημικά (θειικά άλατα) αύξησε την αντοχή του χαρτιού. Κάλεσε το χαρτί του χαρτιού Kraft - το Kraft στα Γερμανικά σημαίνει «δύναμη».

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτός ο τύπος υλικού χρησιμοποιήθηκε τελικά ως υλικό συσκευασίας λόγω της διαρκούς και χρήσιμης φύσης του.

Τι είναι το χαρτί Kraft που χρησιμοποιείται για συσκευασίες;

Το χαρτί Kraft χρησιμοποιείται σε Coated Unbleached Kraft ή CUK, Στερεό Bleached Sulfate ή SBS (αυτό είναι το ίδιο με το Bleached Kraft), Coated Recycled Board ή CRB και κυματοειδές χαρτόνι.

Επικαλυμμένο Αλεύκαστο Κράφτ (CUK)

Αυτό το υλικό θεωρείται ως η πιο βασική έκδοση. Δεν υπάρχει «λεύκανση» ή περαιτέρω προσθήκη χημικών ουσιών εκτός εκείνων που κατοχυρώνονται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη διαδικασία Kraft. Για το λόγο αυτό, ονομάζεται επίσης Solid Unbleached Sulfate ή SUS και αποτελείται από 80% παρθένο ξύλο από ξύλο / κυτταρινικό πολτό.

Αυτό έχει μεγάλη αντοχή στα δάκρυα και υψηλό βαθμό ακαμψίας, όλα χωρίς να είναι παχύ. Στην πραγματικότητα, είναι το λεπτότερο από όλα τα υποστρώματα συσκευασίας που βασίζονται σε χαρτί Kraft. Έχει επικάλυψη διοξειδίου αργιλίου-τιτανίου καολίνη στις επιφάνειές του για να βελτιώσει την ομαλότητα και να κάνει την εκτύπωση ευκολότερη.

Επικαλυμμένη ανακυκλωμένη σανίδα ή CRB είναι 100% ανακυκλωμένο χαρτί Kraft. Επειδή δεν είναι κατασκευασμένο από παρθένες ίνες, οι προδιαγραφές / ανοχές του είναι μικρότερες από εκείνες της SBS. Ωστόσο, αυτό το καθιστά επίσης ένα υπόστρωμα συσκευασίας χαμηλού κόστους, το οποίο είναι ιδανικό για περιπτώσεις όπου δεν είναι απαραίτητη υψηλή αντίσταση / αντοχή σε σχίσιμο, όπως στην περίπτωση των κιβωτίων δημητριακών. Αυτό επίσης διευκολύνει τους κατασκευαστές προϊόντων να μετακυλίσουν την εξοικονόμηση κόστους στους καταναλωτές τους και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.

Τα προαναφερθέντα υλικά αναφέρονται σε αυτό που συνήθως βλέπουμε ως πτυσσόμενο χαρτοκιβώτιο. Για κυματοειδείς κουτιά, παράγεται περισσότερη αντοχή προσθέτοντας στρώματα χαρτιού Kraft. Αυτό ονομάζεται «fluting».

Οφέλη από το χαρτί Kraft

Εκτός από την ανώτερη δύναμή του, είναι 100% φιλική προς το περιβάλλον. Αποικοδομείται φυσικά μέσα σε λίγες εβδομάδες, αποσυντίθεται όπως τα φύλλα που πέφτουν από ένα δέντρο. Δεν αφήνει κανένα αντίκτυπο στο περιβάλλον, αλλά κανείς δεν χρειάζεται να περιμένει τόσο πολύ. Στην πραγματικότητα, το χαρτί Kraft μπορεί να ανακυκλωθεί για χρήση σε νέες συσκευασίες.