Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο

4 λόγοι για τους οποίους η συσκευασία του προϊόντος είναι σημαντική

Jul 09, 2019

4 λόγοι για τους οποίους η συσκευασία του προϊόντος είναι σημαντική

Η συσκευασία είναι απλά συσκευασία, σωστά; Μετά από όλα, είναι το προϊόν που έχει σημασία.

Εάν σκεφτόμαστε αυτόν τον τρόπο ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, ίσως να ορίσετε τον εαυτό σας για αποτυχία. Η συσκευασία των προϊόντων διαδραματίζει σημαντικότερο ρόλο στις αποφάσεις των καταναλωτών από όσο νομίζετε. Η συσκευασία ενός προϊόντος επικοινωνεί με πολλά πράγματα, από το τι μπορεί να κάνει το προϊόν για τους πελάτες σας στις αξίες της εταιρείας σας. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η συσκευασία είναι εξίσου σημαντική με το ίδιο το προϊόν, επειδή είναι ένα σημαντικό εργαλείο μάρκετινγκ και επικοινωνίας για την επιχείρησή σας. Αρχίστε να σκεφτόμαστε τη συσκευασία της μάρκας σας και να εξετάσετε αυτούς τους τέσσερις παράγοντες

Διακρίνει τη μάρκα σας από άλλους

Υπάρχουν χιλιάδες προϊόντα στην αγορά που αγωνίζονται για την προσοχή των πελατών σας. Σύμφωνα με τον The Worker, το ένα τρίτο των αποφάσεων του καταναλωτή βασίζεται αποκλειστικά στη συσκευασία του προϊόντος. Για να πετύχετε, η συσκευασία της μάρκας σας πρέπει να ξεχωρίζει και να διαφέρει από τους ανταγωνιστές σας. Για παράδειγμα, ένα από τα πιο πρόσφατα προϊόντα του Captain Morgan, το Cannon Blast, έρχεται σε ένα δοχείο που δεν είναι τόσο τυποποιημένο. Το μπουκάλι είναι πραγματικά διαμορφωμένο σαν ένα cannonball. Όχι μόνο είναι το σχέδιο σχετικό με το όνομα του προϊόντος, αλλά είναι επίσης εντυπωσιακό και πολύ διαφορετικό από αυτό που πολλοί από τους ανταγωνιστές του προσφέρουν.

Συσκευασία χρώματος Sways συνήθειες αγοράς καταναλωτή

Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στη συσκευασία του προϊόντος σας διαδραματίζουν βασικό ρόλο στις αποφάσεις αγοράς καταναλωτών. Ο εγκέφαλός σας αντιδρά στα χρώματα με διαφορετικούς τρόπους, γι 'αυτό επιλέξτε ανάλογα τα χρώματα συσκευασίας. Για παράδειγμα, τα προϊόντα με λευκή συσκευασία μεταφέρουν απλότητα, ασφάλεια και καθαρότητα. Οι ειδικοί σε χρώματα αναφέρουν ότι όσο περισσότερο χρώμα προστίθεται στο πακέτο ενός προϊόντος, τόσο λιγότερο εξελιγμένο είναι το προϊόν. Άλλα χρώματα, όπως το μπλε, μεταφέρουν πολλές διαφορετικές έννοιες. Ένα ελαφρύ μπλε ουρανό χρώμα θεωρείται πιο παιχνιδιάρικο, ενώ ένα σκοτεινό ναυτικό θεωρείται πολύ πιο επαγγελματικό. Σε όλο τον κόσμο, το μπλε χρώμα είναι το πιο άρεσε χρώμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλέξετε αυτόματα το χρώμα που θέλετε. Είναι σημαντικό να μελετήσετε το δημογραφικό στόχο σας πριν αποφασίσετε για ένα χρωματικό σχέδιο για τη συσκευασία του προϊόντος σας.

Συσκευασία προϊόντων είναι ένα εργαλείο μάρκετινγκ

Η συσκευασία του προϊόντος σας μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο μάρκετινγκ μέσω διαφήμισης εντός καταστήματος. Τα αναγνωρισμένα προϊόντα αναγνωρίζονται εύκολα, οπότε η σχεδίαση των συσκευασιών με το μπροστινό και το κέντρο του λογότυπου βοηθά τους καταναλωτές να θυμούνται το προϊόν σας την επόμενη φορά που ψωνίζουν. Σκεφτείτε τι λέει η συσκευασία σας για το προϊόν και το εμπορικό σήμα σας. Είναι καλό? Μπορεί να είναι καλύτερο; Είναι επίσης σοφό να σκεφτείτε ποια μηνύματα μεταφέρουν στη συσκευασία του προϊόντος σας στους αγοραστές και τους καταναλωτές.

Η συσκευασία δημιουργεί αναγνώριση σήματος

Πάρτε μια στιγμή για να σκεφτείτε μερικά από τα αγαπημένα σας εμπορικά σήματα. Όλοι έχουν ένα κοινό πράγμα: είναι αξέχαστες. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, οι μάρκες όπως το Coke έχουν κάνει μικρές αλλαγές στη συσκευασία τους και παρέμειναν αληθινές στην αρχική τους εμφάνιση. Λάβετε υπόψη ότι αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα δεν θα πρέπει να αλλάξουν κάτι, επειδή πολλές επιτυχημένες μάρκες που άλλαξαν το λογότυπο, τα χρώματα ή τη συσκευασία τους, είδαν ένα είδος αντίδρασης από τους αγοραστές μετά από μια μεγάλη αλλαγή.