Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο

4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε χαρτί και επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες

Aug 21, 2019

Το τεράστιο ποσό που χρησιμοποιούν τα πλαστικά και τα προϊόντα τους αυτές τις μέρες έχει δημιουργήσει πολλή φήμη στους ανθρώπους. Με τη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας, φαίνεται ότι όλα είναι διαθέσιμα από πλαστικό - κυρίως, οι σακούλες παράγονται με μικροπλάκες που είναι πολύ υπεύθυνες για την καταστροφή του οικοσυστήματος καθώς δεν καταρρέουν και μένουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, φράζουν υδάτινες οδούς και καταστρέφουν άγρια ζωή. Όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες χάρτινες σακούλες, οι οποίες έχουν κάνει μια μεγάλη επιστροφή στην αγορά.

Στην αρχαιότητα, πριν από την επινόηση των πλαστικών σακουλών, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα απαραίτητα μέσα σε μια επαναχρησιμοποιήσιμη σακούλα - αυτή η χρήση εξαφανίστηκε με την τεχνολογική επανάσταση που ανέτρεψε τη δημιουργία πλαστικών σακουλών. Αυτές τις μέρες, τα πράγματα έχουν αλλάξει και φτάσαμε σε αυτό το σημείο όταν πρέπει να σκεφτούμε τον αντίκτυπό μας στη γη. Για το λόγο αυτό, γίνεται ολοένα και περισσότερο προτεινόμενη η χρήση οικολογικών προϊόντων στην καθημερινή μας ζωή.

Όσον αφορά τα οφέλη από τη χρήση χαρτιού και επαναχρησιμοποιήσιμων σάκων, ορισμένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα αναφέρονται παρακάτω:

1. Είναι επαναχρησιμοποιήσιμα

Οι τσάντες που κατασκευάζονται από χαρτί ή υλικό είναι σχεδιασμένες για χρήση ξανά και ξανά. Σε αντίθεση με τις πλαστικές σακούλες, δεν πρόκειται να απορριφθούν μετά από μία μόνο χρήση - αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτών των επαναχρησιμοποιήσιμων και χάρτινων σακουλών. Μπορούν επίσης να σας εξοικονομήσουν χρήματα καθώς δεν χρειάζεται να τα αγοράσετε κάθε φορά που πηγαίνετε στο κατάστημα.

Αν τυχόν επαναχρησιμοποιηθείσα σακούλα έχει σχιστεί ή έχει εξαντληθεί μετά από λίγα χρόνια χρήσης, μπορεί να ανακυκλωθεί όταν υπάρχουν εγκαταστάσεις - αυτό σημαίνει ότι δεν δημιουργεί στερεά απόβλητα που θα μπορούσαν να βλάψουν το περιβάλλον. Οι χάρτινες σακούλες μπορούν επίσης να ανακυκλωθούν.

2. Υγιεινή

Όταν πρόκειται για καθαριότητα, οι επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες μας εξυπηρετούν με την επιλογή να τις πλένουμε όταν χρειάζεται. Οι περισσότεροι επαναχρησιμοποιούμενοι σάκοι μπορούν να πλυθούν στο μηχάνημα με απαλό κύκλο με οικολογικό σαπούνι πλυσίματος και στεγνό. Για παράδειγμα, εάν τα γεύματά σας ή τα είδη παντοπωλείων έχουν διαρρεύσει στην τσάντα, ένα γρήγορο πλύσιμο μπορεί να επιστρέψει την τσάντα σας πίσω στην καθαρή υγιεινή.

3.Κοσύστημα

Λόγω της υπερβολικής χρήσης των πλαστικών σακουλών, το οικοσύστημα μας διαταράσσεται. Εκτός από τις πλαστικές σακούλες είναι τόσο ελαφριά ώστε να μπορούν να πιάσουν ένα αεράκι και να ταξιδέψουν στον αέρα, καταλήγοντας σε μέρη όπου επηρεάζουν αρνητικά το οικοσύστημα. Αυτός ο επιβλαβής αντίκτυπος δεν είναι μόνο στην χερσαία περιοχή αλλά είναι επίσης εξαιρετικά υπεύθυνος για να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των θαλάσσιων πλασμάτων. Λόγω αυτού του λόγου, προτείνεται η αλλαγή από τις πλαστικές σακούλες σε επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες.

4. Αδυναμία

Οι επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες είναι κατασκευασμένες από ισχυρά υλικά όπως γιούτα, καμβά και υφασμένα ανακυκλωμένα και συνθετικές ίνες. Σε αντίθεση με το πλαστικό, οι επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες έχουν ενσωματωμένες δυνατότητες υψηλής αντοχής. μπορούν να διατηρήσουν την ποιότητά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς το χρησιμοποιούμενο υλικό είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα πρόωρης φθοράς.

Εάν μια ενιαία εναλλαγή από πλαστικό σε χαρτί ή επαναχρησιμοποιήσιμη μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε το οικοσύστημα, τότε γιατί να μην κάνετε αυτή την επιλογή ;!

Λοιπόν, κάναμε μια μικρή προσπάθεια να καλύψουμε τις επιπτώσεις του πλαστικού στο οικοσύστημα. Τώρα, εξαρτάται από εσάς αν θα κάνετε ή όχι την επιλογή να μεταβείτε σε χαρτί ή να επαναχρησιμοποιήσετε και να κάνετε το δικό σας μέρος για να μειώσετε το ποσό των πλαστικών αποβλήτων που ανακυκλώνονται από τον ΟΗΕ στον πλανήτη μας.