Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο

11 Ενδιαφέροντα γεγονότα για τις τσάντες χαρτιού

Jul 22, 2019

1. Χάρτινες σακούλες χρειάζονται κατά μέσο όρο ένα μήνα για να αποσυντεθούν

Ενώ μια χάρτινη σακούλα διαρκεί κατά μέσο όρο ένα μήνα για να αποσυντεθεί, μπορεί να πάρει μια πλαστική σακούλα πολύ περισσότερο. Σύμφωνα με την EPA, μια πλαστική τσάντα μπορεί να πάει σε οπουδήποτε από 10 έως 100 χρόνια (οι εκτιμήσεις ποικίλλουν) εάν εκτίθενται στον ήλιο, αλλά η περιβαλλοντική κληρονομιά της μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Ενώ τα καταστήματα παντοπωλείων πληρώνουν λιγότερο για τις πλαστικές σακούλες δεδομένου ότι είναι φτηνότερες για την παραγωγή τους, οι μακροπρόθεσμες περιβαλλοντικές επιπτώσεις κοστίζουν περισσότερο το εργοστάσιο συνολικά. Η καταμέτρηση του κόστους δεν αφορά μόνο την αρχική τιμή, αλλά και το σωρευτικό αποτέλεσμα που δημιουργείται από την "φθηνότερη" απόφαση εμπρός.

2. Οι χάρτινες σακούλες είναι κατασκευασμένες από δέντρα, τα οποία αποτελούν ανανεώσιμο πόρο

Οι χάρτινες σακούλες είναι φτιαγμένες από δέντρα και αυτό είναι ένας ανανεώσιμος πόρος. Από την άλλη πλευρά, οι πλαστικές σακούλες είναι γενικά κατασκευασμένες από πολυαιθυλένιο και από ζελέ πετρελαίου, και αυτό είναι ένας μη ανανεώσιμος πόρος. Χωρίς

ειδική επεξεργασία, συσσωρεύονται στο περιβάλλον και αυξάνουν την καταστρεπτική διαδικασία σε αυτό.

3. Μια τσάντα χαρτιού μπορεί να κρατήσει έως και 14 είδη παντοπωλείου

Μια τυποποιημένη τσάντα χαρτιού μπορεί να χωρέσει έως και 14 είδη παντοπωλείου. Σε σύγκριση, μια τυποποιημένη πλαστική σακούλα μπορεί συνήθως να περιέχει μόνο 10 στοιχεία. Τούτου λεχθέντος, κάποιος χρειάζεται περισσότερες πλαστικές σακούλες για την αποθήκευση των ειδών διατροφής. Αυτό αυξάνει τώρα τις καταστρεπτικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον πλανήτη επίσης.

4. Οι σακούλες από χαρτί είναι πιο πιθανό να ανακυκλωθούν από τις πλαστικές σακούλες

Σύμφωνα με έρευνες, οι χάρτινες σακούλες είναι πιθανότερο να ανακυκλωθούν από τις πλαστικές σακούλες, με ανακυκλωμένο χαρτί μέχρι 20% και λιγότερο από 1% πλαστικές σακούλες. Σύμφωνα με το μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Worldwatch, οι Αμερικανοί ανακυκλώνουν μόνο το 0,6% των 100 δισεκατομμυρίων πλαστικών σακουλών που παίρνουν σπίτι από καταστήματα κάθε χρόνο. τα υπόλοιπα καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής ή σε απορρίμματα.

5. Χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή χάρτινων σακουλών

Χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή χάρτινων σακουλών από τις πλαστικές σακούλες. Αυτό ισοδυναμεί με τη μείωση των αερίων θερμοκηπίου που παράγονται κατά την κατασκευή τους. Αυτό συμβάλλει στην αύξηση της υγιούς, αναλώσιμης βλάστησης, της μείωσης της υπερθέρμανσης του πλανήτη από τις χαμηλότερες αρνητικές επιπτώσεις στη στιβάδα του όζοντος και στη μείωση της ρύπανσης από τη ρύπανση του νέφους.

6. Αρχικά μετρήθηκε με πόσα σακούλες ζάχαρης θα μπορούσαν να κρατήσουν

Όταν έγιναν οι χάρτινες τσάντες, το μέγεθός τους μετρήθηκε με βάση πόσα σακούλες ζάχαρης μπορούσαν να κρατήσουν.

7. Οι τσάντες από χαρτί είναι ασφαλέστερες για κατοικίδια ζώα

Οι χάρτινες σακούλες είναι ασφαλέστερες για κατοικίδια, άγρια ζώα και θαλάσσια ζωή, καθώς τα ζώα είναι λιγότερο πιθανό να πνιγούν ή να παγιδευτούν στις λαβές. Δεδομένου ότι αποσυντίθενται εκατοντάδες φορές ταχύτερα από το πλαστικό, ο αντίκτυπός τους μειώνεται μεταξύ των φυσικών οικοτόπων χιλιάδων πλασμάτων. Λόγω της μειωμένης επίδρασης του αερίου θερμοκηπίου, η προσφορά τροφίμων για τέτοια πλάσματα αυξάνεται και ελαχιστοποιείται η αρνητική επίδραση στο περιβάλλον τους.

8. Οι τσάντες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στο σπίτι

Οι χάρτινες σακούλες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στο σπίτι για να αποθηκεύσουν κάποια τρόφιμα και να τα κρατήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δύο παραδείγματα είναι οι μπανάνες και τα μανιτάρια, καθώς η σκοτεινή και ξηρή ατμόσφαιρα συμβάλλει στη διατήρηση της ζωής των τροφίμων αυτών. Η υγρασία που συνδέεται με τρόφιμα όπως αυτά τα κάνει να σπάσουν και να γίνουν ένα σημείο αναπαραγωγής για τα βακτήρια πολύ γρήγορα.

9. Μια χαρτοσακούλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία λιπασματοποίησης

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε μια χάρτινη σακούλα για να γεμίσετε με απόβλητα για να δημιουργήσετε κομπόστ. Επιπλέον, οι χάρτινες σακούλες μπορούν να κομποστοποιούνται. Λόγω της βιοδιασπασιμότητάς τους, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για χρήση στον κάδο λιπασματοποίησης. Δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένα από δέντρα και καταρρέουν αρκετά γρήγορα, βοηθούν φυσικά στην οξυγόνωση και την αειφορία.

10. Το χαρτί είναι μια πολύ πιο βιώσιμη επιλογή

Η μέση οικογένεια θα χρειαζόταν μόνο τέσσερις χάρτινες σακούλες εβδομαδιαίως για τα ψώνια τους και αυτό ισοδυναμεί με 208 ετησίως. Σε σύγκριση, θα χρειαστούν οκτώ πλαστικές σακούλες για το ίδιο ποσό αγορών και αυτό ανέρχεται σε 416 ετησίως. Σε σύγκριση με τα παραπάνω παραδείγματα, μπορείτε να δείτε πώς το χαρτί θα ήταν μια πολύ πιο βιώσιμη επιλογή. Η συσσώρευση λιγότερο χαμένων σάκων και η παγκόσμια επίπτωση στο περιβάλλον μειώνεται δραματικά όταν κάνετε αυτή την ορθολογική και συνειδητή επιλογή στο παντοπωλείο.

11. Μόνο τα δύο τρίτα της ισχύος που χρησιμοποιείται για την κατασκευή χάρτινων σακουλών

Οι ανανεώσιμοι, ουδέτεροι από άνθρακα πόροι συμβάλλουν σε περίπου τα δύο τρίτα της ισχύος που χρησιμοποιείται για την κατασκευή χάρτινων σακουλών. Αυτό επίσης μιλά για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στον πλανήτη μας. Η αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως αυτά, εμποδίζει τις μονάδες παραγωγής να εισάγουν νέα και καταστροφικά απόβλητα και παραπροϊόντα στο περιβάλλον μας.